Att gestalta sitt liv.

2014-01-29 17:04

Det finns två sorters människor när det gäller att ta sig fram i livet. Den första sorten älskar utmaningar och känner sig levande när hen ständigt - och frivilligt - hoppar på nya spännande göromål. Mer av nytt hela tiden blir mottot och rötterna slår aldrig rot, fotavtrycken sjunker aldrig tillräckligt djupt så någon kan se hur eller vart de planlade sin resa. Sedan finns den andra kategorin som består av dem som hellre låter livets vågor flytta dem och gärna inte tar ett steg förrän någon knuffar dem framåt.

Jag tror jag ljög lite för er i början, det finns en tredje kategori: kombinationen.

Jag tillhör nämligen den tredje kategorin: hen som vill utvecklas, lära mer och växa. Men inte av knuffar eller av ren rastlöshet eller ur tron att gräset är grönare så länge jag får göra något annat, något ständigt nytt. Nej, jag vill hitta en väg där mina egna idéer och passioner får gro inom mig tills jag lämnar min vrå och möter världen. När jag väl gör slag i saken hoppas jag att livet ger mig medvind. Ibland kommer jag förmodligen att få en ofattbar framgång medan andra tidpunkter kommer att fälla mig på knä. Vissa saker kommer jag att styra, planlägga och sjösätta, andra saker är livets ansvar. För mig är det läskigt och skönt på samma gång. Kontroll och maktlöshet. Att vara stor och ibland liten.

Djup tillfredsställelse, misslyckanden och utmaningar kommer oavsett, och det gör inget, det är avsevärt mer angenämnt att möta vad som än kommer när man har valt sin väg. Jag knuffades inte dit av någon annan, jag har inte huvudlöst hamnat där i hopp om ett grönare, mer spännande gräs. Nix! För när jag är på min egen stig, som kanske blir en väg och slutligen en huvudled så vandrar jag precis där mina avtryck ska sättas.

Är du på din stig, väg eller huvudled? Eller står du kvar och väntar på att bussen ska komma? Bussen kanske eller kanske inte kommer, men om den kommer kan jag lova att du ändå inte får bestämma destinationen. Så istället för att vänta, finn din stig.

Vi ses i djungeln, öknen, haven och slutligen på det stora berget under stjärnorna.

Njut av resan!

Mattias 

Manovo
Hotellvägen 16
311 63 Älvsered
info@manovo.se
Tel: 070-240 95 88

Todays date: 2020-04-03
Copyright © 2020 Manovo. All Rights Reserved
Powered by Crumble Development
Facebook
RSS
Twitter