Sanningen om utmattning

2019-10-02 13:07

Om du känner dig trött in i ben och märg och vill veta varför, då ska jag ge dig svaret. All form av utmattning förutom den fysiska - där du t.ex. kroppsarbetat för hårt - kommer från att du riktat din uppmärksamhet utåt. Du har riktat tankarna i riktningar du inte varit medveten om. Det kan även vara så att du faktiskt vetat om vart du riktat uppmärksamheten men däremot inte vetat att det tagit energi snarare än fyllt på.

Alla ställen utom inom dig själv blir energi-stjälande efter ett tag. Och om du är riktigt utmattad har du tappat kontakten med ditt egentliga jag, ditt sanna medvetande: din inre observatör. Som finns bortom tankar och jakt på yttre tillfredsställelse från telefonen, datorn, tv:n, vänner, jobb eller shoppinggallerior.

Om du regelbundet börjar vända dig inåt kan jag garantera att dina energidepåer börjar fyllas på igen. Från insidan och ut. Fysisk träning och aktivitet är toppen för kroppen och hjärnan men det är inte vad jag syftar på. Jag pratar om en djupare koppling till dig själv bortom tankar, känslor och handling.

Doppa tårna och bli tyst, sitt bekvämt och du kommer att bevittna ett tåg av tankar som rusar åt olika håll - det är okej, låt dem vara och vet att det inte är du. Det är bara tankar. Börja meditera tidsbestämt, som 10 minuter varannan dag. Sakta men säkert kommer du att få mer och mer distans till din utmattning och börja förstå att din förlorade koppling till dig själv går att återfå. Och när du väl fått en smak för hur det känns att utgå från ditt sanna jag kommer du aldrig tillåta dig att flyta ut till en energifattig oigenkännlighet igen.

Mattias

Manovo
Hotellvägen 16
311 63 Älvsered
info@manovo.se
Tel: 070-240 95 88

Todays date: 2020-04-03
Copyright © 2020 Manovo. All Rights Reserved
Powered by Crumble Development
Facebook
RSS
Twitter