Intentionen bakom.

2014-09-01 20:32

Den 14 september går Sverige till val. Några har inte bestämt sig, andra är väldigt bestämda över vad de anser bör ske politiskt den kommande mandatperioden.

Valår är alltid spännande. Känslan av att man får vara med och påverka är oslagbar - det blir konkret och tydligt att allas våra röster räknas (bokstavligt!). I årets val kan vi tydligare än någonsin se partier vars politik står för varandras diametrala motsats i innehåll och värdering. Men skiljer de sig i sina uttryck, verkligen? 

Hur mycket skiljer sig en åsikt från en annan om den är sprungen ur samma känsla och energimässiga uppbyggnad? Förakt mot maktstrukturer må verka både hederlig och nödvändig som åsikt men sprungen ur ilska, rädsla eller en känsla av orättvisa blir den nära besläktad med motsatt åsikt som uttrycks i form av hat, rädsla eller stark oro för framtiden.

Om alla våra tankar, känslor och handlingar är sprungna ur en av två grundkänslor: rädsla eller kärlek, bör vi kanske igen fundera över - vad är det som motiverar oss egentligen, vad är det för energimässig grund vi omedvetet står på när vi skanderar med likasinnade?

Skapar vi ur kärlek, eller förklädd rädsla?
Bidrar vi till enhet eller fortsatta separatistiska uttryck?

Kärlek och grattis till möjligheten att välja.

Mattias 
(Bilder lånade från http://www.jeander.com/)

Manovo
Hotellvägen 16
311 63 Älvsered
info@manovo.se
Tel: 070-240 95 88

Todays date: 2020-04-03
Copyright © 2020 Manovo. All Rights Reserved
Powered by Crumble Development
Facebook
RSS
Twitter