Tankar som stjäl.

2012-09-19 17:17

Ibland hamnar jag i ett läge där jag helt enkelt inte har lust att ta tag i det som måste göras. Min hjärna hittar i sådana lägen allt möjligt annat att göra istället, vilket resulterar i prokrastinering - viktiga, eller i alla fall nödvändiga, saker skjuts upp. Hjärnan går på högvarv för att finna något annat som kan ockupera min fokus; saker som i vanliga fall inte skulle intressera mig blir plötsligt väldigt aktuella. Alltifrån svtplay (vilket för övrigt är en guldgruva) till googlande om t.ex. Titanic - vem/hur/vilka överlevde egentligen?

Listan på vad som upprätthåller min prokrastinering kan variera. Egentligen är att skjuta upp saker bara ett motstånd och dess vapen är en armé av missriktade tankar. Ibland är det kanske inte så viktigt att tänka?

I morse ringde klockan väldigt tidigt (05.30) och jag lade märke till hur min tankeverksamhet omedelbart satte igång: kollegor från jobbet dök upp, likaså en fundering om hur många minuter som var kvar innan det skulle bli riktigt stressigt för mig. Då köpslog jag plötsligt med mig själv: Ligg kvar utan att tänka eller gå upp. Jag upplevde en kort stunds paus från omedelbara, onödiga och repetitiva tankar. Jag antar att jag lyckades med två goda ting: inga tankar – stillhet, och ingen prokrastinering - jag gick ju faktiskt upp! 

Låter du dina tankar styra iväg dig från dina mål?

Mattias Smile

Manovo
Hotellvägen 16
311 63 Älvsered
info@manovo.se
Tel: 070-240 95 88

Todays date: 2020-04-03
Copyright © 2020 Manovo. All Rights Reserved
Powered by Crumble Development
Facebook
RSS
Twitter