Blogg

Stress är att bruka våld

2019-11-14 15:09

Att stressa är en form av våld mot dig själv. Och andra. Det du upplever på insidan projicerar du ut mot andra i din omgivning. Till och med djur drabbas - ibland genom att vi skäller och gapar, eller i värre fall: brukar fysiskt våld mot dem. Djur och barn känner vad vi upplever på insidan och speglar det tillbaka till dig genom att bli extra utåtagerande kanske. Och vi kan tro att de är dem jobbiga - att de började. Att dina barn är jobbiga, ja ibland är dem jobbiga. Men jag garanterar att dina barn, husdjur och partner mår sämre av att du gör det. Att du "brukar våld" på dig själv genom att stressa, genom att ha för mycket på tallriken, så att säga. Försök ge dig själv utrymme genom att säga ifrån när du av vana är på väg att ta på dig för mycket. Testa orden: Nej, det där blir för mycket. Jag kan och orkar inte just nu. Släpp och låt någon annan hjälpa dig att lätta din börda. Folk hjälper nämligen när de förstår dig och din situation bättre. 

Och ibland har vi helt enkelt bråttom och det enda du kan försöka göra när den fysiska världen verkar falla ihop över dig är att göra inget. Agera inte då, gör bara vad du måste utan att reagera på omständigheterna.

Försök ge dig själv utrymme, trolla fram några extra minuter genom att ta bort scrollning på instagram eller facebook - du har sett alla bilder innan i en annan upplaga ändå. Lås in dig, blunda, ge dig själv och det som pågår inom dig utrymme. Låt det vara. Bara ge det plats genom att se det.

Ditt inre tillstånd påverkar andra... Låt inte skit sippra ut mot de som inte förtjänar det. Och försök släpp din egen skit du kastar mot dig själv. Du förtjänar bättre.

Stress är att bruka våld.

(Bilderna illustrerar textens innehåll symboliskt och bokstavligt denna gång. Stress och våld hänger ihop... Men varje liten förändring du gör individuellt påverkar också helheten. Lycka till.)

Mattias

Livet är ditt att utforma

2019-11-06 15:47

En omedveten människa är omedveten om tankarna som konsumeras. Vad som än dyker upp i huvudet är rimliga tankar att tro på, resonerar den omedvetne omedvetet. Livet är allvarligt för den som är ett med samtliga av sina tankemönster. Tankar sprungna ur rädsla är ofta "kött och potatis" för den omedvetne: "Jag kan inte göra det där, vad skulle andra tro om mig då? Jag som inte är något." Eller: "Pengar växer inte på träd, man ska hålla fast i det man har." Jaså? Växer pengar inte på träd? Pengar växer bokstavligen på träd! Håll isär fakta från historier du tillskriver. Fakta kanske är att du har en hyra på 9500 kronor varje månad, men historien att "det är en kamp att få ihop pengarna" är en berättelse du tror på, baserat på dina tankar. Tankar som i sin tur lett till upplevelser. Upplevelser kan ändras om du ändrar vad du tror. "Det är lätt att få ihop hyran, och jag betalar med glädje för jag trivs där jag bor." Eller: "Jag får ofta över en oväntad slant varje månad vilket jag med glädje spenderar eller sparar". Människor gillar att tillskriva historier till fakta, och det är ditt val att göra. Men välj för bövelen en positiv historia för det kommer att avspeglas i ditt liv.

"Jag är så stressad, jag kommer aldrig att klara det." Ännu en jävlig tanke. En övertygande tanke. Ibland kommer vi sent, ibland får folk vänta: "Jag kan inte styra över hur allt kommer att gå - jag gör vad jag kan." Eller: "Andra kommer att acceptera mig när jag accepterar mig själv."

Livet är mer drömlikt än du vet om. Ingenting är så allvarligt som du övertygat dig själv om. Var försiktig med vad du väljer att tro på - för din verklighet är din att utforma; och du utformar den i varje stund av ditt liv.

Denna observation från mig står dig till buds, passar det inte - fortsätt för all del då på prövad väg.

Mattias 

Frid

2019-10-30 11:55

Jag har insett att få tillstånd kan matcha ett inre av frid. Frid med dig själv, frid med andra, frid med vad som är. Frid.

Om du, som jag, befunnit dig eller kanske befinner dig i situationer där du är omgiven av människor som tar din energi - dra dig undan. Ge inte mer i den riktningen för du får aldrig igen det. Lär dig urskilja vilka människor och omständigheter som fyller på dig. Och i de fallen du inte kan styra p.g.a. arbetsplats, släkt osv.: dra dig undan, om det så bara är en stund inlåst i badrummet. Blunda, och upptäck hur den yttre världen försvinner, lyssna på din andning, och märk hur tankarna avtar... 

Frid.

Din egentliga identitet.

Mattias

 

Sanningen om utmattning

2019-10-02 13:07

Om du känner dig trött in i ben och märg och vill veta varför, då ska jag ge dig svaret. All form av utmattning förutom den fysiska - där du t.ex. kroppsarbetat för hårt - kommer från att du riktat din uppmärksamhet utåt. Du har riktat tankarna i riktningar du inte varit medveten om. Det kan även vara så att du faktiskt vetat om vart du riktat uppmärksamheten men däremot inte vetat att det tagit energi snarare än fyllt på.

Alla ställen utom inom dig själv blir energi-stjälande efter ett tag. Och om du är riktigt utmattad har du tappat kontakten med ditt egentliga jag, ditt sanna medvetande: din inre observatör. Som finns bortom tankar och jakt på yttre tillfredsställelse från telefonen, datorn, tv:n, vänner, jobb eller shoppinggallerior.

Om du regelbundet börjar vända dig inåt kan jag garantera att dina energidepåer börjar fyllas på igen. Från insidan och ut. Fysisk träning och aktivitet är toppen för kroppen och hjärnan men det är inte vad jag syftar på. Jag pratar om en djupare koppling till dig själv bortom tankar, känslor och handling.

Doppa tårna och bli tyst, sitt bekvämt och du kommer att bevittna ett tåg av tankar som rusar åt olika håll - det är okej, låt dem vara och vet att det inte är du. Det är bara tankar. Börja meditera tidsbestämt, som 10 minuter varannan dag. Sakta men säkert kommer du att få mer och mer distans till din utmattning och börja förstå att din förlorade koppling till dig själv går att återfå. Och när du väl fått en smak för hur det känns att utgå från ditt sanna jag kommer du aldrig tillåta dig att flyta ut till en energifattig oigenkännlighet igen.

Mattias

Höstdagjämning

2019-09-23 11:55

Höstdagjämning eller Autumn Equinox som man säger på engelska är när dagen är lika lång som natten, för att sedan bli mörkare och mörkare.

En tid att skörda vad vi sått och göra plats - eller tomrum - för kontemplation för naturens perfekta balans. För vår egen perfekta balans. Som bara väntar bortom tankars meningslösa tjatter som sträckt sig till alla utrymmen i vår eter (sociala media som ett utmärkt exempel).

Jag vill tänka att det är en tid för inre balans och acceptans av vårt eget ljus och mörker, som vi alla har. Gör tomrum, meditera, observera tankarna och släpp dem. All kreativitet har sprungit ur ett tomrum. Vad dyker upp i ditt eget tomrum när du städat ut och släppt vad som varit? Vilka kreativa uttryck vill komma till liv?

Du får bara reda på det om du stannar upp och ger dig själv utrymme att observera vad som finns i det magiska tomrummet.

Nu ska jag följa mitt eget råd och meditera.

Mattias

Minska pressen

2019-09-11 12:22

De allra flesta lever som om allt de tar sig an är på liv och död. Det är det inte. Minska pressen på dig själv. Anledningen till att de flesta tar sig själva och sina uppgifter på sådant enormt allvar är att de blivit totalt identifierade med sina tankar. Tankar är ett verktyg för att lösa problem, de är en icke-personlig energisfär du kan koppla upp dig mot. MEN de är inte vem du är. DU, som i ditt ego, är inte så viktig som du tror. Du är en enskild del av en större helhet, den större helheten är din egentliga identitet. När en människa kommit så långt i sin själsliga utveckling att hon förstår att hon är en själ som har en mänsklig upplevelse och inte tvärtom, då är det lättare att förstå min uppmaning att minska pressen för då vet hon att allt som dyker upp i huvudet och alla inlärda "sanningar" från andra inte är något att tro på - snarare något att observera för att sedan släppa.

Ta inte dig själv eller ditt liv på för stort allvar. Då försvinner pressen automatiskt. Detta betyder inte att du inte bryr dig längre, tvärtom, du kan bry dig mer om vad som är viktigt för dig. Sådant som kommer från en djupare längtan inom dig. Inte vad rutinmässiga tankar du prenumererat på sagt under lång tid.

Så flöda mer, gör vad du måste och värdera det inte mer än vad som krävs och lägg energi på att lyssna inåt - på vad själen vill. Då gör du dig själv och de omkring dig en ovärderlig tjänst.

Mattias

Begränsningar

2019-09-04 12:17

Det finns få människor som går omkring utan begränsningar. Men det finns några få som lever utan särskilt många. Det är människor som bestämt sig för att inte låta rädslor om vad andra ska tycka, hur andra ska reagera och som släppt kontrollen över hur resultatet av en insats ska se ut.

Hur skulle du leva om du var fri från andras omdömen och reaktioner? Och din egen tanke om hur något måste bli - likt en garanti - för att du ens ska försöka. 

Hur skulle det se ut?

Mattias

När tårtbitarna uteblev

2019-08-28 14:46

Jag träffade en klient nyligen som kände sig vilsen. Hon har nått en punkt i livet där hon tappat sitt sammanhang helt och hållet, det är bara existensen med partnern i fokus nu. Och hon berättade hur hon ältar och grubblar kring allt som rör relationen. När jag delade min observation att hela hennes liv numera består av fokus på relationen och hur det tar hela hennes uppmärksamhet gick ett ljus upp för henne.

Vad som saknas för henne är balans. Livet är som en tårta där olika delar av livet är tårtbitar: vänner, familj, partner, sysselsättning, motion, kost och fritid. Förhållandet börjar knaka för att hon lagt all sin energi på att syna det i sömmarna istället för att vara tacksam och se allt som fungerar så bra.

När vi lägger alla ägg i samma korg blir den korgen inte bara tung utan även skör. Min klient insåg att det inte är rätt att göra någon annan ansvarig för alla hennes behov som människa.

Vilka behov har du försummat? Ofta är det samma saker vi får kämpa med länge innan vi väljer en annan väg. Jag kan hjälpa dig nå insikter av både enklare och djupare art som gör att du kan släppa vad som ej tjänar dig längre. Så att du kan närma dig livet du helst av allt vill leva.

Mattias

Upplev tidigare liv!

2018-12-03 13:52

Gör en guidad resa i tidigare själsminnen i grupp ledd av en erfaren hypnos- och regressionsterapeut.

Ingen tidigare erfarenhet krävs; har du mediterat innan kan upplevelsen fördjupas.

Tid: Måndag, 7 januari, kl 19.00
Plats: Älvsered (detaljerad adress vid anmälan)
Pris: 350:- som swischas på plats

Boka din plats genom att skicka ett mejl till info@manovo.se (begränsat antal)

Mattias

Manovo har flyttat till Västkusten

2018-06-14 14:53

Nu har jag flyttat min verksamhet till Älvsered i Hallands inland. 

Det känns så härligt att för en tid ha lämnat stora staden Stockholm för att få fylla på med härlig lantatmosfär. Huset jag bor i ligger i Älvsered och ligger i Falkenbergs kommun - ungefär 5 mil inåt landet från både Falkenberg och Varberg. Med en dryg timmas bilkörning från Göteborg.

Välkomna att boka in tider från och med augusti.

Njut av sommaren och lite ledighet. Jag sätter intentionen för mig själv att fortsätta blogga under sommaren med.

Mattias

Manovo
Hotellvägen 16
311 63 Älvsered
info@manovo.se
Tel: 070-240 95 88

Todays date: 2020-04-03
Copyright © 2020 Manovo. All Rights Reserved
Powered by Crumble Development
Facebook
RSS
Twitter